Consumenten moeten kunnen vertrouwen op een gezond, veilig en zo duurzaam mogelijk tot stand gekomen stukje vlees. Dit vereist:

  • een hygiënisch en volledig voedselveilig productieproces
  • transparantie: we willen altijd precies na kunnen gaan waar het vlees vandaan komt en open communiceren over ieder onderdeel van de keten
  • continu werken aan het ontwikkelen van gezondere producten (minder vet, minder zout, minder allergenen, minder E-nummers)
  • duurzaam ondernemen op alle fronten

Kwaliteit is dus een veelomvattend begrip in de vleesverwerkende industrie. Meat Friends doet er dan ook alles aan om de kwaliteit van zijn producten continu te verbeteren en optimaal te borgen. Niet alleen onze afdeling QA (Quality Assurance) zet zich daar dag in dag uit voor in; werken aan kwaliteit doen we allemaal.

Ketenregie

De vleesketen kent vele ketenpartners. Denk bijvoorbeeld aan de boeren, de veevoederproducenten, de transporteurs, de dierenartsen, de slachterijen en de vleesverwerkende bedrijven. Meat Friends is ervan overtuigd dat je alleen kwaliteit kunt leveren als je iedere stap in de keten kent, overziet en kunt 'sturen'. 

Samenwerking tussen de verschillende ketenpartners is erg belangrijk. Wij zetten daar vol op in en zorgen er daarnaast als ketenregisseur voor, dat vereiste werkwijzen door iedere schakel in de keten goed uitgevoerd worden.

Voedselveiligheid

Vleesproducten zijn bederfelijke producten. Onze processen, systemen en werkwijzen zijn dientengevolge volledig ingericht op optimale hygiëne en voedselveiligheid. En worden daar voortdurend op gecontroleerd. Vanzelfsprekend is Meat Friends, net als alle andere Van Loon Group bedrijven op het hoogste niveau gecertificeerd.

Audits

Jaarlijks voeren we diverse interne audits uit (onder andere op Hygiëne, Orde en Netheid: HON) en laten we ook vele externe audits uitvoeren. We voeren per jaar duizenden microbiologische analyses uit, onder andere op grondstoffen, eindproducten en proceswater.

Transparantie

Meat Friends streeft ernaar iedere stap in de keten volledig inzichtelijk te hebben. Dit maakt het hele proces ('van boer tot bord') transparant voor ons maar ook voor onze klanten en uiteindelijk de consument. Wij weten altijd precies wat de herkomst van het vlees is. Een veilig en goed gevoel.

Certificaten

Onze vestigingen beschikken over diverse certificeringen. Zowel onze vestiging in Roosendaal als onze vestiging in Best is SKAL, IKB en Beter Leven Kenmerk gecertificeerd. Daarnaast is onze vestiging in Best ook IFS higher level gecertificeerd en beschikt onze vestiging in Roosendaal over het certificaat BRC (A-niveau).