Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen betekent voor Meat Friends een duurzame en dus efficiënte inrichting van haar bedrijfsprocessen.

Het verminderen (en scheiden) van afval, het beperken van water- en energieverbruik, het gebruikmaken van duurzame grondstoffen en een optimale zorg voor de medewerkers zijn daarbij belangrijk. Maar ook dierenwelzijn en de gezondheid van de consument spelen een cruciale rol.

Nieuws

  • Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie en geeft gemiddeld een ruime 7 voor zijn eigen BBQ-skills. Ruim de helft duldt dan ook geen hulp achter de barbecue.
  • De zomer is eindelijk in aantocht en in menig achtertuin wordt de barbecue weer tevoorschijn gehaald. Maar waar moet je nou op letten als je vlees of vis gaat braden?
  • ‘Zelf koken en vlees bereiden worden steeds hipper. Mensen gaan zelf aan de slag met marinades en komen naar de winkel voor specifieke vleesdelen, zoals bavette. Dat zegt Marian Lemsom van slagersorganisatie KNS. Zij wijst verder op de populariteit van speciale worsten en andere (slagers) producten met een eigen signatuur.