Nieuws
dinsdag 26 mei 2015

Voedselhypes laten meeste Nederlanders koud

Nederlanders zijn niet gevoelig voor voedseltrends en dieetgoeroes. Dat blijkt uit onderzoek (GfK) voor de NVVL, het netwerk voor voedingsexperts. Acht van de tien ondervraagden trekt zich niets aan van voedingshypes. Bovendien vindt meer dan 70% die trends en hypes maar onzin.

'Als je de media mag geloven, dan heerst er voedselverwarring bij de bevolking. Denk maar aan de recente discussies over superfoods en de voedselzandloper', zegt een woorvoerdster van de NVVL. 'Uit dit onderzoek blijkt dat die discussie aan de meeste Nederlanders volstrekt voorbij gaat, omdat het velen niet interesseert en omdat de meeste mensen liever normaal willen eten.'

Vooral vrouwen vinden het interessant om over voeding te lezen, erover te praten of op internet te zoeken naar informatie. Artsen, diëtisten en voorlichtingsinstanties worden door negen van de tien ondervraagden als betrouwbare bronnen gezien.

Informatie in winkels en advertenties nemen mensen met een korreltje zout. De Schijf van Vijf van het Voedingscentrum is het best bekende hulpmiddel: 93% van de respondenten weet wel wat deze Schijf.

Volgens 56% van de Nederlanders biedt de Schijf van Vijf de meest gezonde manier van eten en 38% neemt deze principes als norm. Een kwart vaart op eigen inzicht en geeft aan 'gezond', 'gewoon', 'gevarieerd' en 'niet teveel' te eten

Bron: www.vlees.nl

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht