Nieuws
dinsdag 31 maart 2015

Vlees steeds belangrijker voor inname omega 3

Voor de inname van omega 3 kan rood vlees een veel belangrijker bron worden, zo niet dé belangrijkste. Dat stelde professor Pickford van de Cardiff University voor een Engelse parlementaire commissie, die zich buigt over rundvlees en schapenvlees.

Als het gaat om grasgevoerd vee gaat, is de aanwezigheid van omega 3 volgens de hoogleraar een veelvoud van hetgeen we via andere voedingsmiddelen binnen kunnen krijgen. De wetenschapper stelt dat vlees sowieso de beste bron is voor de inname van ijzer, maar zo mogelijk dus ook voor omega 3.

Pickford, die deel uit maakt van een Brits adviesorgaan over vlees, benadrukt, dat beleidsmakers bij het opstellen van hun voedings- en dieetrichtlijnen zich goed rekenschap moeten geven van de belangrijke rol van vers rood vlees bij hetgeen in een dagelijks menu 'natuurlijk en noodzakelijk is'.

Tenslotte verklaarde de wetenschapper dat de stimulerende rol van vlees in de hele evolutie evident is. Rood vlees heeft een hoge concentratie aan vitaminen en mineralen, die makkelijk in het lichaam worden opgenomen.

Bron: http://meatinfo.co.uk/

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht