Nieuws
maandag 23 juni 2014

Vietnam wil Nederlands vlees

Vietnam is geïnteresseerd in vlees van Nederlandse bodem. Dat bleek tijdens een handelsmissie van premier Rutte, staatssecretaris Dijksma (EZ) en een delegatie van het Nederlands bedrijfsleven.

Nederland gaat Vietnam helpen met de landbouwproductie. Daarnaast wordt de samenwerking tussen kennisinstellingen vergroot en staat meer markttoegang op de agenda. Dat zijn de landen overeengekomen in een langjarig samenwerkingsprogramma.

Dijksma: 'Nederland is wereldkampioen land- en tuinbouw. Onze bedrijven weten  hoe je in andere landen lokale producten geschikt maakt voor de markt, hoe je de voedselproductie van kleine boeren vergroot en aan de man brengt. En dat is wat Vietnam graag wil.' Er is veel interesse vanuit Vietnam naar de kennis van Nederland als het gaat om duurzame landbouw, zuivelproducten, groenten en bloemen en de vleesketen.

Zo gaat onder meer worden samengewerkt om de Vietnamese productie van varkensvlees te optimaliseren. Door de stijgende vraag naar varkensvlees is er in Vietnam grote behoefte aan duurzaam en veilig geproduceerd vlees, met aandacht voor het welzijn van de dieren. De kennis en ervaring van Nederlandse bedrijven en instellingen over het duurzaam inrichten van stallen, het opzetten van voedselinspecties en het verbeteren van slachtprocessen moeten zorgen voor een kwaliteitsimpuls.

Bron: www.vlees.nl

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht