Nieuws
Tuesday 2 May 2017

Veel voeding minder zout en vet

Het zoutgehalte in brood was in 2016 gemiddeld 19% lager dan in 2011. Ook bepaalde soorten sauzen, soepen, groenten en peulvruchten in blik of glas en chips hebben een lager zoutgehalte, tussen de 12 en 26% lager dan in 2011. Daarnaast hebben enkele productgroepen (bijvoorbeeld sommige soorten vleeswaren) een lager verzadigd vetgehalte gekregen.

Het suikergehalte is in alle onderzochte productgroepen gelijk gebleven. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM naar de gehalten aan zout, suiker en verzadigd vet in voedingsmiddelen ten opzichte van 2011.

Minister Schippers van Volksgezondheid (VWS) heeft in 2014 afspraken gemaakt met brancheorganisaties van de voedingsmiddelenindustrie, de retail, horeca en catering over gehaltes aan zout, verzadigd vet en calorie├źn (suikers, vet) in voedingsmiddelen. Het doel is om het voor de consument makkelijker te maken voor gezonde producten te kiezen.
Zie voor informatie per productgroep Vergelijking van zout-, verzadigd vet- en suikergehalten in voedingsmiddelen tussen 2011 en 2016. RIVM Herformuleringsmonitor 2016

Vlees.nl
Vlees is van nature niet erg zout; dat voegt de consument doorgaans toe bij de bereiding thuis.

Bron: www.vlees.nl


Nieuwsoverzicht

60% mannen vindt zichzelf beste BBQ-er van de familie

Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecue├źn gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie en geeft gemiddeld een ruime 7 voor zijn eigen BBQ-skills. Ruim de helft duldt dan ook geen hulp achter de barbecue.

Nieuwsoverzicht