Nieuws
dinsdag 8 december 2015

Supermarkt wordt ook restaurant

Voor een warme maaltijd hoeven Rotterdammers voortaan niet verder te kijken of te lopen dan de supermarkt om de hoek. Een supermarktketen opent er drie vestigingen met een keuken, waar menu's worden bereid.

De nieuwe stadswinkelformule volgt volgens het AD voorbeelden in New York. Bezoekers kunnen daar al bij diverse supermarkten terecht voor zowel de dagelijkse boodschappen als verse bereide maaltijden voor thuis of voor onderweg.
De primeur voor Nederland gaat naar Rotterdam, waar kleinere stadssupermarkten worden voorzien van opvallende open-keukens.

'Snel erin en snel eruit. Dat is het idee. Er is een ruim aanbod aan kant-en-klare gerechten en de wijn staat vast koud. Voor wie zelf wil koken, worden maaltijdtips gegeven'. Volgens de initiatiefnemers hoeven de klanten/gasten zich niet aan het aangeboden menu te houden. 'Ze mogen hun eigen maaltijd of lunch samenstellen, alles is mogelijk.

Met de kleinere stadswinkels richt de supermarkt zich op kleinere huishoudens en mensen die overdag weinig tijd hebben om boodschappen te doen. Dat is terug te zien aan de ruime openingstijden, dagelijks tot tien uur 's avonds, en het kleinere winkelassortiment met vooral ook kleinere porties.

Bron: AD

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht