Nieuws
dinsdag 7 januari 2014

Social media geven boeren 'meer smoel'

Boeren die zelf een foto maken tijdens hun werkzaamheden en op Twitter plaatsen lijkt een stevige hit. Het idee komt van het Ierse tijdschrift Farmers Journal dat een wedstrijd uitschreef voor de zogeheten 'selfies'. Daarop zijn de boeren op de social media aardig los gegaan.

Het idee komt van het Ierse tijdschrift Farmers Journal dat een wedstrijd uitschreef voor de zogeheten 'selfies'. Daarop zijn de boeren op de social media aardig los gegaan.

Het fenomeen van de selfie heeft in 2013 een enorme vlucht genomen nadat de Deense premier Thorning-Schmidt samen met de Amerikaanse president Obama op internet de wereld over ging met een zelfgemaakte foto. Het woord selfie werd in 2013 zelfs het woord van het jaar.

De huidige hype van de farmers-selfies, ofwel 'felfies' is vanuit Ierland overgewaaid naar Nederland, waar boeren stevig meedoen.
Zelfs staatssecretaris Sharon Dijksma reageerde  op Twitter: 'Mooie en ludieke actie in deze donkere dagen. Foto's van boeren in actie'.

Boeren uit onder andere Groot-Brittanni√ę, Duitsland, Verenigde Staten, Canada, Nieuw Zeeland, Rusland en Griekenland doen inmiddels volop mee.

Bron: www.varkens.nl/galleries/twitter-hype

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht