Nieuws
Tuesday 12 November 2013

Rund in cijfers

Een aantal wetenswaardigheden in cijfers over runderen en rundvlees.
  • Gemiddeld eten Nederlanders zo'n 9 kilogram rundvlees per jaar. Daarmee staat rund in de top drie, samen met kip en varkensvlees.
  • Om het gras te verteren beschikt een koe over vier magen: de pens, de netmaag, de boekmaag en de lebmaag.
  • Er zijn talloze runderrassen op de wereld: wel meer dan 700!!!
  • In 2012 waren er ongeveer 2,6 miljoen runderen in Nederland, verdeeld over 37.000 bedrijven.
  • De biefstuk is volgens 31% van de Nederlanders het lekkerste stukje vlees, gevolgd door de gehaktbal (16%).
  • Van alle vleessoorten bevat rundvlees het meeste zink, dat bijdraagt aan een gezond immuunsysteem: 100 gram bevat al bijna 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!

 

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht