Nieuws
dinsdag 3 juni 2014

Open Boerderij Dagen Vleesveehouderijen 14-15 juni

Meer dan 35 vleesveebedrijven houden op 14 en 15 juni 2014 open dagen voor het publiek. Het is de eerste keer dat boeren uit de vleesveehouderij hun staldeuren openen voor een ieder die geïnteresseerd is te ontdekken waar ons Nederlands rundvlees vandaan komt.

De open dagen, die een jaarlijks terugkerend karakter moeten krijgen, zijn bestemd voor consumenten en burgers om hen te laten zien hoe uniek, innovatief, duurzaam en diervriendelijk de sector is. Bezoekers kunnen zelf ontdekken hoe vee wordt gehouden en ze krijgen informatie over hoe in de praktijk aandacht wordt geschonken aan diergezondheid, welzijn, milieu en rundvlees als hoog kwalitatief Nederlands streekproduct.

Tijdens de open dagen kunnen bezoekers rondlopen in weilanden waar ‘echte’ kuddes rondlopen. Een kudde zoals bijvoorbeeld met een stier én zogende koeien met kalveren. Ook kan men de stallen bekijken die voorzien zijn van ligbedden op stro. Tijdens deze dagen zijn er ook rondleidingen en kunnen bezoekers zijn wat een dier eet en waar dit voedsel vandaan komt.

De open dagen zijn een interessant uitje voor jong en oud! 

De dagen worden georganiseerd op initiatief van en in samenwerking met LTO Nederland en de Federatie Vleesveestamboeken Nederland. De sector opent tevens haar deuren om kenbaarheid te geven aan de toekomstvisie die de sector binnenkort zal presenteren.

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemende bedrijven.

 

 

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht