Nieuws
Tuesday 1 July 2014

Nederland goed voorbeeld in reductie antibiotica

Nederland wil andere landen graag helpen om het gebruik van antibiotica in de veehouderij terug te dringen. De lessen die in Nederland getrokken zijn, kunnen elementen zijn van een regionale en internationale aanpak. Zo zei staatssecretaris Dijksma (EZ) op de internationale conferentie over antibioticaresistentie in Den Haag

Dijksma schetste hoe in Nederland sinds 2009 het geregistreerde antibioticagebruik met ruim 57% naar beneden is gebracht. En hoe daarbij de aanvankelijke angst van de veesector dat minder gebruik van antibiotica tot lagere opbrengsten en export zou leiden niet bewaarheid is.

De interesse in de Nederlandse aanpak is groot, zo bleek op de conferentie, waar ministers en ambtenaren uit meer dan 30 landen met internationale organisaties spraken. De conferentie moet bouwstenen opleveren voor het wereldactieplan tegen antibioticaresistentie dat de Wereldgezondheidsorganisatie in 2015 presenteert.

Bron: NOS

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

60% mannen vindt zichzelf beste BBQ-er van de familie

Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie en geeft gemiddeld een ruime 7 voor zijn eigen BBQ-skills. Ruim de helft duldt dan ook geen hulp achter de barbecue.

Nieuwsoverzicht