Nieuws
donderdag 11 juli 2013

Marco van Strien wint Spare Ribs Trophy 2013

De Spare Ribs Trophy 2013 is gewonnen door Keurslager Marco van Strien uit ’s Gravenmoer. Marco van Strien wordt beleverd met varkensvlees door Meat Friends Roosendaal!

De overwinning is een feit. Marco van Strien, die voor het eerst deelnam, ontving de Trophy 24 juni 2013 tijdens de feestelijke uitreiking op het KNS (Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie) Inspiratiecongres in ’t Spant! In Bussum uit handen van juryvoorzitter Jeremy Vermolen, de chef-kok die zijn liefde voor spareribs en barbecuegerechten toont bij tv-programma ‘Robs Grote Tuinverbouwing’. De tweede prijs is voor een andere ‘nieuwkomer’: Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik. De derde prijs werd een prooi voor Gildeslager Bert Zumbrink uit Cothen, die vorig jaar tweede werd.

Meat Friends heeft ook een beetje gewonnen, want de grondstoffen voor deze heerlijke spareribs worden geleverd door Meat Friends Roosendaal!

spareribs trophy

Marco van Strien won bij zijn eerste deelname gelijk. ‘We hadden geen ervaring met deelnemen, maar geloven wel in onze spareribs. Geweldig om dan gelijk te winnen. Het is een enorme opsteker en een succes voor onze slagerij.’ Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop hebben de spareribs van Keurslager Van Strien de meeste punten gescoord. De jury bestond uit Rinus de Rijder (SVO), Marco Jurriëns (Keurslager te Epe, winnaar van de Spare Ribs Trophy 2012) en juryvoorzitter Jeremy Vermolen (chef-kok van Il Fornaretto). Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het ‘uiterlijk’. ‘De sparerib van Van Strien wint voor ons, want het is een prachtig slagersproduct. Het heeft een lekkere vleessmaak, de juiste garing en een passende marinade. Een eerlijk product en een perfect afgewerkte rib. Dit is de kunst van de slager’, aldus de jury.

De overige finalisten:

Keurslagerij Koen van Vugt, Drunen

Keurslager Arnold Daals, Winterswijk

Slagerij Beerens, Eindhoven

Slagerij Wouter van Tilburg & Zn., Sliedrecht

Keurslagerij William Hermanussen, Overasselt

Beerens Slagerij & Traiteur, Best

Gildeslager de Rooij, Berkel en Rodenrijs


De Spare Ribs Trophy is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. In augustus gaat de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant van start.

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht