Nieuws
Tuesday 17 December 2013

Klaar voor de Kerst

Supermarkten zetten rond de Kerst mogelijk voor het eerst meer dan anderhalf miljard euro om. Volgens cijfers van bureau Nielsen neemt de omzet rond de kerstweken trendmatig toe. Bovendien denken de onderzoekers dat consumenten mogelijk wat meer uitgeven met de verbeterde economische vooruitzichten.

Het omzetaandeel in de slotweken van het jaar groeide van 4,2% in 2010 naar 4,4% in 2012. Vorig jaar realiseerden de supers rond Kerst een omzet van 1.485 miljoen euro. De laastste dagen voor de Kerst gaan het hardst omdat veel consumenten hun producten zo vers mogelijk willen hebben.

In de aanloop naar Kerst kende de omzet in 2012 een plus van 3,4% tegen een gemiddelde groei (jaar) van 1,9%. De uitgaven lagen € 49 miljoen hoger dan in de kerstperiode van 2011 en 135 miljoen hoger dan 2010.

Bron: retailnews

Nieuwsoverzicht

60% mannen vindt zichzelf beste BBQ-er van de familie

Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie en geeft gemiddeld een ruime 7 voor zijn eigen BBQ-skills. Ruim de helft duldt dan ook geen hulp achter de barbecue.

Nieuwsoverzicht