Nieuws
Tuesday 28 October 2014

HongKong de grootste vleeseter, India de kleinste

De wereldwijde vleesconsumptie loopt op. In 1961 at de wereld zo'n 93 gram aan vlees per persoon per dag. In 2011 was dat opgelopen tot 171 gram. De totale rundvleesconsumptie is min of meer stabiel.

Uit een interactieve kaart van National Geographic blijkt de gemiddelde Chinees inmiddels meer vlees te eten dan de gemiddelde Amerikaan. In 2011 was het aantal beschikbare calorieën zo'n 3.073 per Chinees, het dubbele van een halve eeuw geleden.

Bewoners van India eten heel weinig vlees: slechts 1% van de calorieën. India is veel armer dan grote broer China. Ondanks culturele tradities met een beperkte rol voor (rood) vlees, ontstaat er ondertussen wel een middenklasse die meer vlees eet.

Het land met de hoogste vleesconsumptie kent is HongKong, 29% van alle calorieën komen uit vlees.

De VS lijkt sinds 2004 een 'peak meat' bereikt te hebben - sinds die tijd daalt de vleesconsumptie. Bovendien verschuift de consumptie van rund naar kip. Ook in landen als Argentinië, Japan, Spanje, Duitsland en Groot-Brittannië lijkt 'peak meat' al gepasseerd te zijn.

Bron: www.vlees.nl

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

60% mannen vindt zichzelf beste BBQ-er van de familie

Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie en geeft gemiddeld een ruime 7 voor zijn eigen BBQ-skills. Ruim de helft duldt dan ook geen hulp achter de barbecue.

Nieuwsoverzicht