Nieuws
maandag 30 januari 2017

EU-export varkensvlees in november gegroeid

De export van vers- en ingevroren Europees varkensvlees vertoonde in november een groei, na een stagnatie in de voorgaande maand. Met bijna 205.000 ton lag het exportvolume 15 procent hoger dan in november 2015.

Ook de varkensprijzen lagen in de maand november hoger dan in dezelfde periode het jaar ervoor. De economische waarde steeg met 33 procent ten opzichte van november 2015 en bereikte 518 miljoen euro. Dat meldt AHDB Varkensvlees.

Aziƫ
Wederom waren het de Aziatische markten die een belangrijke rol speelden in de ondersteuning van de export. Export naar China kende een positieve groei van 14 procent ten opzichte van november 2015. Maar het bleek geen spectaculaire stijging die eerder in 2016 zichtbaar was.

Volgens AHDB Varkensvlees is dat niet onverwacht, gezien de toegenomen concurrentie van het Amerikaanse varkensvlees en verminderde Chinese vraag. Zuid-Koreaanse importvolumes van Europees varkensvlees namen in november ook toe en noteerden een groei van bijna 40 procent.

Buiten Aziƫ blijkt Venezuela een steeds belangrijkere bestemming te worden met een export van meer dan 8.000 ton in november 2016. Goed voor 4 procent van de totale exportomvang.

Restproducten
De export van restproducten uit de slachterijen nam in november ook met 12 procent in vergelijking met november 2015 en kwam uit op 132.000 ton. Ook hier bleek China verantwoordelijk voor de belangrijkste groei.

Daarnaast werden er ook hogere prijzen betaald, waardoor in november de waarde van de restproducten met 30 procent steeg naar een totaalexport van 184 miljoen euro.

Bron: www.pigbusiness.nl

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht