Nieuws
dinsdag 20 januari 2015

Dijksma roemt NL vleessector

Staatssecretaris Dijksma (EZ) heeft op de internationale landbouw-consumentenbeurs Grüne Woche in Berlijn stilgestaan bij de kwaliteit en duurzaamheid van Nederlandse varkensvlees. In een rondgang over het Holland Plein nam Dijksma haar Duitse collega Schmidt en burgemeester Müller van Berlijn mee naar de stand van de varkensvleesketen.

In de stand presenteerde voorzitter Douma van het Platform Varkensvleesketen de Duitse vertaling van de gezamenlijke beleidsvisie: Recept voor Duurzaam Varkensvlees. Dijksma benadrukte bij haar Duitse collega de ambities van de sector. Zij reikte het eerste Duitstalige exemplaar van het ‘Rezept für nachhaltig produziertes Schweinefleisch’ uit aan Schmidt.

Appelgooier Dijksma en Schmidt namen ook de tijd varkens met appels te voeren. Dit gebeurde met een live-verbinding met de Vair-varkensstallen van het varkensbedrijf van de familie Nooijen in Erp. De bewindslieden drukten samen op een button en zagen hoe honderden kilometers westelijker de varkens zich tegoed deden aan de appel.

Inspanningen

De varkensvleesketen is de staatssecretaris zeer erkentelijk voor haar inspanningen om het duurzaam geproduceerde Nederlandse varkensvlees in binnen- en buitenland onder de aandacht te brengen. Een van die inspanningen was ondersteuning vanuit haar ministerie om de varkensvleesketen te laten deelnemen aan de Grüne Woche.

Platform

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, LTO vakgroep Varkenshouderij, en de brancheorganisatie voor voerfabrikanten Nevedi staan dit jaar voor het eerst én samen als Platform Varkensvleesketen op de Grüne Woche. Daar promoten zij onder de noemer ‘Pork from Holland’, gezamenlijk het duurzame Nederlandse varkensvlees.

Kalfsvlees

De delegatie met Nederlandse en Duitse hoogwaardigheidsbekleders stond op de Grüne Woche ook stil bij de kwaliteiten van Nederlands kalfsvlees. De Nederlandse marktleider in kalfsvlees gaf op de eigen stand uitleg bij de kwaliteitsgaranties en verzorgde een demonstratie in het uitbenen van een mooi stuk kalfsvlees. Uiteraard werd er Nederlands kalfsvlees aangeboden en geproefd.

Bron: www.vlees.nl

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht