Nieuws
Monday 17 March 2014

Dierlijk eiwitten goed voor ouderen

Een eetpatroon met veel dierlijke eiwitten kan senioren helpen bij het behoud van lichamelijke, psychologische en sociale functies. Zo blijkt uit onderzoek (Journal of the American Geriatrics Society).

Mensen leven gemiddeld steeds langer. Daarom ervaren ook steeds meer ouderen in het dagelijks leven de gevolgen van geleidelijke ‘aftakeling’. Uit onderzoek onder ruim 1000 ouderen met een gemiddelde leeftijd van 67,4 jaar bleek, dat bij een hoge inname van dierlijke eiwitten er bijna 40% minder kans was op functionele aftakeling dan bij ouderen met een lagere inname aan dierlijke eiwitten.

De onderzoekers verzamelden gegevens over de eiwitinname via vragenlijsten. De uitkomsten leerde dat voldoende dierlijke eiwitten in de voeding een stevige rol speelt bij het behoud van belangrijke functies.

Bron: voeding nu

 

Nieuwsoverzicht

60% mannen vindt zichzelf beste BBQ-er van de familie

Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie en geeft gemiddeld een ruime 7 voor zijn eigen BBQ-skills. Ruim de helft duldt dan ook geen hulp achter de barbecue.

Nieuwsoverzicht