Nieuws
Tuesday 6 May 2014

Deense slachterij met glazen wanden

Een grote Deense slachterij heeft de roep om transparantie vertaald in het dagelijks rondleiden van zo'n 150 mensen en het bouwen van glazen wanden om bedrijfsprocessen te kunnen laten zien. In bijna tien jaar tijd zijn nu zo'n 200.000 mensen door het bedrijf rondgeleid.

De onderneming verwerkt dagelijks zo'n 20.000 varkens. Terwijl dat proces in volle gang is, worden groepen bezoekers, waaronder journalisten, beleidsmakers, opinieleiders, studenten, schoolklassen en andere geïnteresseerden uit het hele land, maar ook uit Zweden, Noorwegen, Duitsland, Italië, Polen en van elders ontvangen en rondgeleid.

Vier meter boven de werkvloer heeft het bedrijf een glazen tunnel aangelegd. Een gids leidt dagelijks de bezoekers langs elke stap in het proces van de slacht en de verdere verwerking. Mensen kunnen allerhande vragen stellen, die allemaal beantwoord worden. Het nemen van foto’s wordt vooral aangemoedigd.

Uit vrees voor negatieve reacties stond de directie aanvankelijk niet te springen om de bezoekersfaciliteiten. Maar het initiatief heeft succes. Sinds de opening hebben bijna 200.000 mensen het bedrijf bezocht. Het bedrijf stelt inmiddels, dat bezoekers het bedrijf vooral verlaten met een beeld en een gevoel, dat het vlees onder streng toezicht en tegen hoge standaarden en eisen is geproduceerd.

Bron: www.vlees.nl

Nieuwsoverzicht

60% mannen vindt zichzelf beste BBQ-er van de familie

Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie en geeft gemiddeld een ruime 7 voor zijn eigen BBQ-skills. Ruim de helft duldt dan ook geen hulp achter de barbecue.

Nieuwsoverzicht