Nieuws
Tuesday 31 March 2015

Antibioticareductie kent grenzen

Volgens veehouders en dierenartsen is de grens bereikt in het terugdringen van het gebruik van antibiotica in de NL veehouderij. Er doen zich inmiddels meer gezondheidsproblemen onder varkens, pluimvee en vleeskalveren voor, omdat veehouders minder antibiotica gebruiken.

Onder druk van de politiek is het antibioticagebruik in de veehouderij de afgelopen vijf jaar meer dan gehalveerd. Boeren en dierenartsen menen dat de ondergrens is bereikt. „Wanneer veehouders nog verder terug moeten in het antibioticagebruik zal de gezondheid en het welzijn van dieren in het nauw komen”, zegt bestuurslid Kramer, van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) in De Gelderlander.

Volksgezondheid voorop Staatssecretaris Dijksma (EZ) heeft signalen ontvangen dat er meer problemen met de diergezondheid zijn in de veehouderij. Zij laat onderzoek doen naar de gevolgen van het beleid om het antibioticagebruik in de veehouderij verder terug te dringen, meldt een woordvoerder van het ministerie. 'Het belang van de volksgezondheid staat echter voorop', aldus EZ.

Bron: www.pigbusiness.nl 

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

60% mannen vindt zichzelf beste BBQ-er van de familie

Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie en geeft gemiddeld een ruime 7 voor zijn eigen BBQ-skills. Ruim de helft duldt dan ook geen hulp achter de barbecue.

Nieuwsoverzicht