Nieuws
Monday 23 June 2014

Antibioticagebruik blijft dalen

In 2013 is het gebruik van antibiotica in de varkenshouderij met 30% verder gedaald, zo meldt de Autoriteit Diergeneesmiddelen (SDa). In de kalverhouderij nam het gebruik afgelopen jaar met nog eens 15% af.

In de rundveehouderij ligt het gebruik met gemiddeld drie dierdagdoseringen per jaar het laagst.

Middelen die gebruikt worden voor de volksgezondheid worden nog maar zeer beperkt ingezet in de kalver-, rundvee-, varkenshouderij. Deze naderen inmiddels de streefwaarde van nul, constateert de SDa.

De daling in het gebruik houdt volgens de toezichthouder gelijke tred met de cijfers over de verkoop van antibiotica voor dieren.

Ten opzichte van 2009 is er een reductie te zien van de totale verkoop van veterinaire antibiotica met 57,7%. SDa is positief over deze aanhoudende neerwaartse trend, maar ziet de afname ook wat afvlakken.

 

 

 

Nieuwsoverzicht

60% mannen vindt zichzelf beste BBQ-er van de familie

Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie en geeft gemiddeld een ruime 7 voor zijn eigen BBQ-skills. Ruim de helft duldt dan ook geen hulp achter de barbecue.

Nieuwsoverzicht