Nieuws
donderdag 29 januari 2015

Aardappels, groeten & vlees torenhoog favoriet

De helft van alle Nederlanders bepaalt op de dag zelf wat 's avonds gegeten wordt. Een menu van aardappels, groente en vlees staat met stip op 1 als dé favoriete maaltijd en komt gemiddeld 3 tot 4 dagen per week op tafel. Zo blijkt uit onderzoek onder 1300 Nederlanders door één van de grotere supermarktketens.

Typisch Nederlands Nederlanders putten veelal uit een vast repertoire. Ruim een derde heeft een lijstje van gemiddeld zeven vaste gerechten. Naast het traditionele aardappels, groente en vlees eten Nederlanders het liefst pasta of een rijstgerecht. Jongeren houden het meest van pasta, de Hollandse pot en een rijstmaaltijd.

Hobbykoks Nederland heeft veel hobbykoks. Ruim de helft van de ondervraagden denkt bewust na over wat hij eet en vindt koken leuk. Een derde kijkt regelmatig kookprogramma’s. Veel mensen (54%) proberen minimaal één keer per maand een nieuw recept uit, 10% zelfs elke week. Gratis supermarktbladen, zijn de meest gebruikte bron voor recepten, gevolgd door receptenwebsites en kookboeken. Eén derde eet twee keer per twee weken of vaker een kant-en-klaar gerecht. Vooral jongeren kiezen hier graag voor. In gezinnen is de voorkeur van de kinderen bij twee op de vijf maaltijden van grote invloed op wat er die avond wordt gekookt.

Bron: www.vlees.nl

 

 

 

 

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht