Nieuws
Sunday 30 June 2013

Aantal varkensslachtingen sterk gedaald

Het aantal varkensslachtingen is in maart uitgekomen op bijna 1,15 miljoen. Dat is 9,4 procent minder dan in maart 2012, blijkt uit de voorlopige cijfers van het CBS.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek presenteerde maandag de voorlopige cijfers over het aantal varkensslachtingen. Daaruit blijkt ook dat het inzakken van de aanvoer van vleesvarkens bij slachterijen in maart iets minder groot is dan in februari, meldt Boerderij. Toen maakten 1,06 miljoen vleesvarkens hun laatste rit naar de slachterij. Dat is 11,3 procent minder dan in februari 2012.


Tot en met maart verwerkten Nederlandse slachterijen bijna 3,5 miljoen vleesvarkens. Dat is 5,8 procent minder dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Die daling staat in schril contrast met de ontwikkelingen in Duitsland en België. Zo verwerkten Duitse slachterijen in het eerste kwartaal met 14,7 miljoen stuks 1,2 procent meer dieren dan in dezelfde periode vorig jaar. In België kwam de stijging in die periode uit op 4,2 procent naar 3,0 miljoen.


Door een stijging van het slachtgewicht bleef de daling van de productie van Nederlands varkensvlees in het eerste kwartaal beperkt tot 5,1 procent naar bijna 327.000 ton.


Nieuwsoverzicht

60% mannen vindt zichzelf beste BBQ-er van de familie

Aan zelfvertrouwen van de Nederlandse man geen gebrek als het om barbecueën gaat; bijna twee op de drie vindt zichzelf de beste BBQ-er van de hele familie en geeft gemiddeld een ruime 7 voor zijn eigen BBQ-skills. Ruim de helft duldt dan ook geen hulp achter de barbecue.

Nieuwsoverzicht